Az élet nem fenékig tejfel?

Sok sérülés, ész nélküli lelkes sportolás... Új kezdet, vajon sikerül-e a rossz ízülettel elérni a célt?

Naptár

június 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Friss topikok

Címkék

edzés (18) könyv (1) Mese (11) recept (16) Címkefelhő

Archívum

Ananászos-mézes csirkemell

2013.11.11. 16:21 Tejfel

Aaaztak..va! Eszméletlen finom! Olyan ízek vannak együtt, amiről nem gondoltam volna, hogy együtt jók lehetnek, de ez isteni!

Szüleimnél főzőcskéztem, így természetesen ők is zabbantottak belőle. Anyukám: "Ez az év legfinomabb étele, amit ettem! És tegyük hozzá, hogy egy nagyszabású esküvő is volt a nyáron finomabbnál finomabb fogásokkal, de ez leverte mind!" Nnna ez a vélemény most totál boldoggá tett, főleg, hogy kicsit mérges voltam ma, mert a helyi cba-ban vásárlás közben ellopták mellőlem az esernyőmet, így szakadó esőben kellett a kajákkal hazacsörtetnem... de ez a vélemény aztán törölte minden negatív érzésemet :)

Íme a főnyeremény receptje:

CCF20131111_00000.jpg

(A kép nem saját termék, mert elfelejtettem lefényképezni, és mire eszembe jutott már nem is volt többé :D itt csirkecomb van, én azt nem szeretem, mert kevés rajta a hús, úgyhogy csirkemellet használtam)

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet csirkemell kikloffolva
  • ananász (vagy 1 közepes méretű, vagy egy cukormentes konzerv ananász)
  • 1 kicsi lilahagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A kikloffolt csirkemelleket sóval és borssal jól bedörgöljük, és amíg várunk a sütésig, hűtőbe tesszük.
A vajat egy jó nagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a mézet, és belerakjuk a húst, melyet ropogósra sütünk. Miután megsült a hús, az összeszeletelt ananászt, paradicsomot és hagymát hozzárakjuk a hús mellé, és pár pillanatig (percig) összepároljuk.

Ezzel kész is van a kaja, olcsónak nem olcsó, viszont gyors és finom. Elméletileg nem kell hozzá köret, de én főztem hozzá egy adag rizstésztát, sótlanul, hogy a hús melletti szaft érvényesülhessen rajta. Isteni kiegészítőnek bizonyult.

Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://tejfelkeljfel.blog.hu/api/trackback/id/tr55626995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása