Aaaztak..va! Eszméletlen finom! Olyan ízek vannak együtt, amiről nem gondoltam volna, hogy együtt jók lehetnek, de ez isteni!
Szüleimnél főzőcskéztem, így természetesen ők is zabbantottak belőle. Anyukám: "Ez az év legfinomabb étele, amit ettem! És tegyük hozzá, hogy egy nagyszabású esküvő is volt a nyáron finomabbnál finomabb fogásokkal, de ez leverte mind!" Nnna ez a vélemény most totál boldoggá tett, főleg, hogy kicsit mérges voltam ma, mert a helyi cba-ban vásárlás közben ellopták mellőlem az esernyőmet, így szakadó esőben kellett a kajákkal hazacsörtetnem... de ez a vélemény aztán törölte minden negatív érzésemet :)
Íme a főnyeremény receptje:
(A kép nem saját termék, mert elfelejtettem lefényképezni, és mire eszembe jutott már nem is volt többé :D itt csirkecomb van, én azt nem szeretem, mert kevés rajta a hús, úgyhogy csirkemellet használtam)
Hozzávalók:
- 6-8 szelet csirkemell kikloffolva
- ananász (vagy 1 közepes méretű, vagy egy cukormentes konzerv ananász)
- 1 kicsi lilahagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál méz
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés:
A kikloffolt csirkemelleket sóval és borssal jól bedörgöljük, és amíg várunk a sütésig, hűtőbe tesszük.
A vajat egy jó nagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a mézet, és belerakjuk a húst, melyet ropogósra sütünk. Miután megsült a hús, az összeszeletelt ananászt, paradicsomot és hagymát hozzárakjuk a hús mellé, és pár pillanatig (percig) összepároljuk.
Ezzel kész is van a kaja, olcsónak nem olcsó, viszont gyors és finom. Elméletileg nem kell hozzá köret, de én főztem hozzá egy adag rizstésztát, sótlanul, hogy a hús melletti szaft érvényesülhessen rajta. Isteni kiegészítőnek bizonyult.
Jó étvágyat! :)