Nnna ma a kedvencemet csináltam: tonhalkrém!
Eszméletlen finom, főleg paradicsommal.
Recept:
- tonhalkonzerv (olívaolajosat szoktam használni)
- lilahagyma vagy újhagyma
- majonéz
- citrom
- só (nem kell sok, mert a tonhal amúgy is sós szerintem)
- bors
- petrezselyem
Elkészítés: ízlés szerint önts össze mindent (hagyma petrezselyem finomra vágva). Ilyen egyszerű :D Én teljeskiőrlésű rozsgabona kenyérrel ettem, melyet megpirítottam. Csak rá kell kenni a kenyérre, sajtot reszelni rá, ha szereted, és (koktél) paradicsomot enni hozzá. Ez a fajta kenyér azért is jobb, mint a fehér, mert sokkal laktatóbb, és fokozatosan lát el energiával, míg a fehér kenyér gyorsan felszívódik, és már jöhetne a következő... 12.30-kor ettem, és 17.00-ig nem is voltam éhes.